秋季限定‧麺屋武蔵「鰹魚切リ豚拉麵」登場
2019年10月31日

鰹魚切リ豚拉麵 (售價: $78)

麺屋武蔵將引以為傲的雙湯頭創作再發揮得淋漓盡致,於豚骨湯頭中加入大量日本鰹魚乾及秘製魚油,推出全新產品 ─ 『鰹魚切リ豚拉麵』。

以濃厚豚骨湯頭加入大量日本鰹魚乾,並以慢火熬製超過7小時,再加入秘製魚油將鮮味提昇至極致。至於選料方面大廚亦毫不馬虎,豚肉片預先以東京風秘製醬油醃製、再慢火蒸煮3小時,讓肉質慢煮至軟腍,醬汁於烹調過程中一滴一滴滲入豚肉,味道更為濃郁。

客人品嚐時更可同時享用豚肉片、濃湯及拉麵,多重滋味及口感,讓味蕾一大享受。

特色小食及日本直送飲品

除了「鰹魚切リ豚拉麵」外,大廚同時提供限定小食及日本直送飲品予客人同時享用。凡惠顧「鰹魚切リ豚拉麵」更可以優惠價加配特色小食「武蔵章魚燒」及兩款波子汽水。濃郁的湯底及拉麵當然要配上特色滋味的波子汽水(原味或菠蘿味),依家仲有兩款口味選擇,全部日本直送,仲要限定加配,唔好錯過啦!

鰹魚切豚拉麵MENU_20191016